.
News Image

Nieuw op VIER: Ja Chef!

VIER in het spoor van enkele Vlaamse topchefs.
Met de gloednieuwe docureeks Ja, Chef! brengt VIER dit najaar de weg naar de culinaire top van enkele jonge getalenteerde chefs in beeld.

Het leven van een jonge chef is keihard: lange werkdagen - tot 110 uur per week- en nauwelijks tijd voor familie, vrienden of hun eigen kinderen. Het financiële risico is groot. En de concurrentie bikkelhard. Kok zijn is niet alleen hun werk, het is hun leven. Constant zijn ze bezig met dingen opzoeken, creëren en ontdekken van nieuwe producten. Steeds is er die wil om te verbeteren en de druk om te presteren. Vaak ten koste van een leven met normale werkuren, een sociaal vangnet of een gezin.

Vijf jonge Vlaamse topchefs zetten dit najaar hun restaurant voor ons open. Allemaal zijn ze gedreven door passie, adrenaline en ambitie. Internationale erkenning, GaultMillau-punten en Michelinsterren zijn kinderdromen van hen en daar hebben ze heel veel voor over. In Ja, Chef! volgen we het vallen, opstaan en weer doorgaan van deze creatieve doorzetters met hun eigen visie, problemen, en momenten van intens geluk. We volgen de chefs gedurende een zestal maanden van juni tot eind november, wanneer de sterren worden uitgedeeld. Slagen zij er in - om in dit horrorjaar voor de horeca – hun hoofd boven water te houden en hun droom te realiseren?