.
News Image

Nieuwe internationale topreeks op één

Kan je ongestraft wegkomen met moord?
Kan je ongestraft wegkomen met moord? De strafste rechtenstudenten van prof Annalise Keating aan de Amerikaanse Middleton University volgen haar cursus met die naam, 'How to get away with murder'. Het is ook de titel van een nieuwe misdaadreeks, die in de V.S. alvast enthousiast onthaald werd en met prijzen beladen. Eén speelt kort op de bal door How to get away with murder aan de Vlaamse kijkers aan te bieden terwijl de serie nog in het thuisland loopt.

Het verhaal: In How to get away with murder daagt prof en advocate Annalise Keating, gespeeld door Viola Davis, haar studenten uit om de moeilijkste moordzaken op te lossen. Wie daar tegen het einde van de cursus in slaagt, komt in aanmerking om voor haar advocatenkantoor te komen werken. Een uitdaging die evenwel niet zonder risico’s is want sommige studenten gaan zo ver in hun poging om indruk te maken op Annalise dat zij en haar studenten verstrikt raken in een echte moordzaak. En er blijken immers geheimen schuil te gaan achter Annalises beheerste façade.

Vanaf donderdag 15 januari om 21.20 uur op Eén

How to get away with murder ging eind september van start bij de Amerikaanse zender ABC, en oogstte meteen hoge kijkcijfers, positieve recensies en bovendien een fraaie reeks prijsnominaties. De serie verzilverde al de prijs van Televisieprogramma van het jaar, uitgereikt door het American Film Institute en hoofdrolspeelster Viola Davis werd uitgeroepen tot favoriete actrice in een nieuwe serie bij de People’s Choice Awards. Ze was bovendien genomineerd voor een Golden Globe.