.
News Image

Nieuwe single Yasmine

Ja, u leest het goed!


Als er van andere overleden artiesten muziek verschijnt na hun dood, waarom zou dat dan niet met Yasmine kunnen gebeuren? Ruim 8 jaar na de tragische dood van Hilde Rens, verschijnt er dinsdag een nieuwe single van de zangeres. Dat kwam de Showbizz-Site vorige week aan de weet toen we gecontacteerd werden met de vraag of we een mooie foto van Yasmine hadden om de cover van de single te maken. Omdat de single dinsdagnamiddag tijdens een persmoment voorgesteld zou worden, werd ons gevraagd om het nieuws stil te houden. Maar blijkbaar is het nieuws dan toch al naar de pers gelekt en zien wij ook geen reden meer om het nieuws stil te houden.



​Donderdag 25 juni 2009 stapte Yasmine uit het leven. Het is een dag die weinig mensen zullen vergeten. Die donderdagnamiddag raakte rond 16.30 uur bekend dat de zangeres niet meer was. Nu, ruim acht jaar na de dood van Yasmine, verschijnt er een nieuwe single van haar. Kwart voor tijd zal dinsdagnamiddag tussen 17 en 18 uur voor het eerst gespeeld worden op Radio 2. Het nummer werd in 2008 opgenomen door de zangeres en was eigenlijk een demo. Het was dus niet meteen de bedoeling om het als single uit te brengen. Een nieuwe editie van Songcity - een initiatief waarbij heel wat artiesten tijdens schrijfsessies samen nummers componeren - is de aanleiding om de single uit te brengen. De opbrengst gaat trouwens naar Make-A-Wish waarvan Yasmine de meter was.



​Wie destijds Yasmine zei, dacht meteen aan Eric Melaerts. Haar goede vriend en producer heeft aan het nieuwe nummer meegewerkt. De muziek van het nummer Kwart Voor Tijd is door fantastische muzikanten ingespeeld en het resultaat mag er zijn. Voor veel fans van Yasmine zal het lied zeker een diepe indruk nalaten. Wij zijn er zeker van dat heel wat mensen een traantje zullen wegpinken als ze Kwart Voor Tijd voor het eerst horen en hopen dat Yasmine een postume nummer 1 mag scoren. Niet alleen voor haar want die nummer één zou meteen ook betekenen dat er nog heel wat centjes naar Make-A-Wish gaan.