.
Roomies
donderdag 13 oktober 2022

Nieuwe Vlaamse dramareeks op Eén: Roomies

Binnenkort op Eén.

VRT MAX lanceert Roomies, een nieuwe fictiereeks over de zoektocht van twee twintigers naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt. De reeks, geschreven en geregisseerd door Flo Van Deuren en Kato De Boeck, wordt muzikaal gekleurd door een exclusieve soundtrack met nummers van eigen bodem.

Roomies vertelt het verhaal van Bibi en Ama, twee lesbische vriendinnen in hun twintiger-jaren. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet. Het resultaat is een intieme reeks vol humor en herkenbaarheid.

Tijdens hun laatste studiejaar beslissen Bibi (22) en Ama (25) bij elkaar in te trekken op een appartement in Brussel. Ondanks hun verschillende levensstijlen en uiteenlopende karakters denken de kersverse huisgenoten er samen helemaal klaar voor te zijn. Het enige wat hen nog rest, is uitzoeken wat die 'er' precies betekent.

Al gauw blijkt dat Bibi en Ama elk met een heel eigen agenda aan dit avontuur beginnen. De verantwoordelijke Bibi verhuist voor het eerst van het platteland naar de bruisende hoofdstad. Ze droomt van een romantische relatie met een vrouw en hoopt stiekem dat samenwonen met Ama, die openlijk lesbisch is, haar zal helpen het pad van de liefde te betreden. De losbandige Ama, daarentegen, woont al heel haar leven in Brussel en wil voorlopig niets meer met de liefde te maken hebben. Ze wil vrij en onafhankelijk zijn en hoopt dat samenwonen met de volgzame Bibi in een eigen appartement haar die mogelijkheid biedt.

Vanaf dag één beginnen de kersverse huisgenoten aan een zoektocht naar zichzelf, elkaar, hun gsm en een vaste plek voor de huissleutel. Het samenwonen biedt Bibi en Ama vrijheid, maar ook de keerzijde daarvan: ze botsen al gauw op hun eigen grenzen en verwachtingen, en daarbij ook op die van elkaar.

Een reeks als Roomies, gemaakt door en over jonge, eigenzinnige vrouwen, vroeg om een aftiteling die daarvan in het verlengde ligt. In samenwerking met Mounir Hathout (Sonhouse) werd daarom aan acht vrouwelijke of non-binaire artiesten uit België gevraagd om, voor elke eindgeneriek, een exclusief nummer te schrijven. Enkel voor aflevering drie werd een bestaand nummer gebruikt van Martha Da'Ro. Zij speelt Telma in de reeks.

Het resultaat is een collectie frisse nummers van eigen bodem. Ondanks hun eigenheid en de verschillende genres hebben de nummers stuk voor stuk een potentieel om een breed publiek te bereiken. Onder meer Lara Chedraoui & Patrix, Juicy, Miss Angel en Tessa Dixson kropen in hun muzikale pen. Daarnaast werden er in de reeks ook nummers gebruikt van artiesten als Aili, B1980 en Fatal Error om een maximum aan Belgisch muzikaal talent aan bod te laten komen.

De exclusieve Roomies-nummers kunnen vanaf nu beluisterd worden op Spotify, Apple Music en andere muziekplatformen. De original soundtrack van Roomies is een samenwerking tussen VRT, Sabam For Culture, De Wereldvrede en Sonhouse Records. De distributie van de muziek gebeurt door PIAS.


Naast opkomend talent Ahlaam Teghadouini (Grond) en Laura De Geest zijn ook Martha Canga Antonio (Black), Romy Louise Lauwers, Khadija El Kharraz Alami, Dominique Van Malder (Albatros), Zouzou Ben Chikha (Bevergem/Grond), Nadia Abdelouafi, Goua Grovogui, Annie-Paris Sangi Nkinsi en Nacim Bessedjerari te zien in de nieuwe reeks.

Roomies werd geschreven en geregisseerd door Flo Van Deuren en Kato De Boeck. Kato won eerder met haar masterfilm 'Provence' de Publieksprijs op Film Fest Gent. Flo stond al in Cinefondation in Cannes met haar masterfilm 'Bamboe'.

Tijdens hun opleiding waren Flo en Kato huisgenoten en sindsdien ook beste vriendinnen. Dat was ook hun inspiratie voor Roomies. Hun eerste project samen was de kortfilm 'Echo' als onderdeel van de Vlaamse reeks Lockdown, die in januari 2021 te zien was op Eén, ook een productie van De Wereldvrede (o.a. Albatros).

Roomies: vanaf nu op VRT MAX. Vanaf maandag 17 oktober op Eén.