.
Jacotte Brokken
dinsdag 9 mei 2023

Nieuwe VRT-weervrouw maakt lijstje met punten waaraan men zich kan ergeren 

“Nooit over aangesproken tijdens het selectieproces” 

Jacotte Brokken is niet de vervangster van Frank Deboosere maar zijn opvolgster. Frank vervangen: “Dat kan niet, dat gaat niet. Als ik er anders over zou nadenken, zou ik er alleen maar stress van krijgen”, vertelt Jacotte aan Het Laatste Nieuws.

Hij gaf haar nog een paar ultieme tips mee zoals zeker enthousiast blijven en geen online commentaren over jezelf opzoeken. En last but not least: een olifantenvel kweken.

“In het begin kreeg ik privéberichten die direct waren”, vertelt Jacotte openlijk. “Ik had op voorhand een lijstje gemaakt van dingen waaraan mensen zich konden ergeren. Ook dat ik plussize ben. Tijdens het selectieproces ben ik daar nooit over aangesproken, maar ik maakte me wel zorgen over de publieke opinie”, onthult Jacotte.

Ze hoopt alvast dat de mensen haar maatje meer niet gaan koppelen aan onkunde. “Mijn doel is juist om wetenschapsterminologie te vertalen naar een breed publiek”, vertelt de nieuwe weervrouw.

Mensen gaan zich soms echter aan de gekste dingen ergeren. Zo was een kijker misnoegd omdat Jacotte haar eerste weerbericht in een jeans had gepresenteerd.

Bio van Jacotte Brokken en Frank Deboosere