.
News Image

Nieuwkomers in de Vlaamse Ultratop 50 van 11 juli (2)

Welke nieuwkomers vinden we tussen plaats 41 en 19?


Dat David Vandyck op zijn nieuwste cd's allerlei nummers van zijn grote voorbeeld Will Tura covert, is inmiddels geweten. Voor zijn nieuwe single neemt hij een Tura-hit van 1984 onder handen, “Vergeet Barbara”. In de David-versie is het arrangement met een stevig rocksausje overgoten. Vergeet ook niet naar de gewaagde videoclip bij dit nummer te kijken. “Vergeet Barbara” is nieuw op 41.



De film “Lee & Cindy C” van Stany Crets loopt inmiddels in de zalen en is een ideale ontspanning voor wie de Ronde van Frankrijk wil ontvluchten. Onder andere Nathalie Meskens, Jaak Van Assche, Bert Verbeke en Ann Van den Broeck spelen erin mee. Die laatste twee hebben ook de themasong “Ik kies jou” ingezongen en komen er opnieuw mee binnen in de Vlaamse Ultratop 50 op 40.



Op 18 juni was het 'Live Earth', een wereldwijd event tegen de klimaatverandering. Om die reden heeft Radio 2 aan Urbanus gevraagd om een nieuwe versie te maken van “De wereld is om zeep”, zijn klassieker uit 1974. Hij doet daarvoor een beroep op de kerels van De Fanfaar, met wie hij deze zomer toert langs de festivalpodia in Vlaanderen en Nederland. In de videoclip bij het nummer speelt ook weerman Frank Deboosere een grappig rolletje. “De wereld is om zeep (klimaat)” is nieuw op 37.



Tourist Lemc, in het dagelijke leven Johannes Faes, is wellicht dé ontdekking van het voorjaar. Zijn album “En route” verkoopt als zoete broodjes en zijn single “Koning liefde” is al 20 weken vaste klant in de Vlaamse Ultratop 50. Uit dat album wordt nu een nieuwe single getrokken: “De troubadours”, meteen nieuw op 19. Het gaat om een samenwerking van de 30-jarige Schotenaar met Izegemnaar Flip Kowlier.