.
Nina Butera en Christophe Severs
woensdag 8 juni 2022

Nina Butera en Christophe Severs overtreffen zichzelf met 'Één nacht samen'

Wat een prachtig nummer!

We merken het al na 1 beluistering: Hun nieuwe song 'Één nacht samen' blijft onmiddellijk hangen.De tandem Severs-Butera komt weer met een ongelofelijk sterke song naar buiten, die volgens ons al hun voorgaande records zal breken. Niet verwonderlijk dat Radio 2 dit nummer vaak speelt.

"Voor het arrangement van deze song heb ik inspiratie gevonden in een blend tussen Laura Pausini, Keane en Alan Parsons Project. Artiesten uit de 80s, 90s en 00s die me altijd zijn bijgebleven. De melancholie in de strofen en de hoop in het refrein zorgen voor een contrast dat magisch werkt!", glimlacht Christophe Severs. "Als je het mij vraagt, is dit onze strafste song ooit. De diepgang van de strofen, met daarna die meezingbare refreinen, zorgen voor 3 minuten kippenvel", glundert Nina Butera. Dat het schrijversduo niet verlegen zit om een contrast in hun songs te verweven, mocht in het verleden al meermaals blijken met songs als 'Van vooraf aan' en 'Terug bij mij'.

Nina Butera - het 18-jarig zangtalent uit Sint-Pieters-Leeuw – is niet meer aan haar proefstuk bezig. Dat heeft ze na 5 opeenvolgende Ultratop 10-hits intussen bewezen. Ze werkte zich samen met haar producer de laatste jaren op tot een vaste naam in de Vlaamse Showbizz dankzij straffe zelfgeschreven songs. In het verleden won ze reeds de Loftrompet voor 'Beste Doorbraak', werd één van de 10 genomineerden voor Zomerhit en mocht al op verschillende verzamelalbums prijken, zoals R2 Zomerhit en Ment-verzamelaars. Ook beide 24u LIVE passages in het Sportpaleis waren een schot in de roos. Met 'Één nacht samen' maakt ze haar elfde Nederlandstalige single.

Recent is de tandem Severs-Butera ook voor andere artiesten beginnen schrijven. Zo hebben ze onder meer momenteel een hit te pakken met 'De Jongens' en konden ze ook scoren met Celine Hermans en Bert Van Renne. Niet slecht als je nog maar net 18 bent. Wat 'Één nacht samen' betreft…tot o

Bio van Nina Butera en Christophe Severs