.
Nina Butera
maandag 3 mei 2021

Nina Butera heeft een ambitieus plan met Dean

Dit is haar nieuwe single.

Nina Butera waagt haar kans naar de allerhoogste top met haar nieuwe song Horizon en dat doet ze niet alleen… Niemand minder dan de Vlaamse Rebel (“With a cause” dit keer) Dean, de winnaar van Idool 2007, is haar duetpartner!

Het was al enige tijd rustig rond Dean, maar nu smijt hij zich volledig in het nieuwe project van de 17-jarige nachtegaal uit Sint-Pieters-Leeuw. “Toen Christophe Severs (Nina’s producer en zoon van) mij Horizon liet horen, had ik eigenlijk al nieuwe projecten klaar. Maar bij deze song had ik zo een goed gevoel dat ik besloot om mijn andere projecten ‘on hold’ te zetten”, vertelt Dean. “Ik kende Nina en Christophe al een tijdje, maar het was er nog niet van gekomen om samen te werken… Tot nu dan. Ik ben intussen ook fiere papa van een flinke zoon, maar nu wil ik de draad van mijn carrière terug oppikken en samen met Nina hopelijk een dikke hit scoren”, glimlacht Dean.

Hun nieuwste single Horizon is terug een compositie van het schrijversduo Nina-Christophe en brengt een hoopvolle boodschap in moeilijke tijden. “De inspiratie kwam eigenlijk uit verschillende hoeken”, vertelt Nina. “Ten eerste symboliseert de horizon een hoopvolle toekomst waar versoepelingen en meer vrijheid op ons wachten. Ten tweede speelt ook het gevoel van vrijheid mee wanneer je voor het eerst je rijbewijs haalt en om het even waar naartoe kan met de wagen. Als laatste brachten ook de regelmatige avondwandelingen ideeën naar boven.”

Ook Christophe Severs ziet de toekomst positief tegemoet. “Tijdens de Corona-beperkingen had ik veel tijd om songs te schrijven samen met Nina en soms voel je gewoon aan een song dat er magie in schuilt. Voor deze zomer hebben we ook bewust gekozen om een uptempo en catchy song te maken en dit te laten vertolken door 2 mega-getalenteerde artiesten. Dat kan toch niet missen?”, glundert Christophe.

Beide artiesten beschikken trouwens ook al over een mooi palmares. Zo scoorde Dean de laatste jaren grote hits met “Déjà Vu”, “Milf”, “Kristal”, “Enkel zon” en zo vele anderen. Met dit duet is Nina intussen ook al aan haar 9de Nederlandstalige single toe, waarvan verschillenden een plaatsje in de Vlaamse top 10 konden behalen en er was ook een Zomerhit-nominatie in 2020.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Nina Butera en Dean

Meer Over:

Nina Butera Dean