.
Nina Derwael
zondag 26 juni 2022

Nina Derwael deed haar zin: “Dat mocht van mama niet”

"Het vraagt veel planning"

Nina Derwael is onze gouden Olympische kampioene. Met een aantal gouden medailles op haar naam en een overwinning in 'Dancing With The Stars' is Nina een rijzende ster in ons land. En achter elke sterke vrouw staat een sterke man, en dat is bij Nina niet anders.

Nina is al heel wat jaren samen met profvoetballer Siemen Voet. Siemen speelt bij PEC Zwolle in Nederland en dat zorgt toch ook voor een redelijke afstand tussen de twee geliefden.

“Dat is vanuit Gent, waar mijn studentenkot is, algauw drie uur rijden. Dus ja, het vergt wel wat planning om bij elkaar te zijn. ook omdat zijn agenda voortdurend wijzigt. Zo is het meestal pas een week vooraf duidelijk wanneer hij zijn vrije dag heeft. Meestal rijd ik naar daar, om er dan soms veel tijd alleen door te brengen omdat Siemen een wedstrijd moet voorbereiden of spelen”, vertelt Nina aan Qmusic en Tv Familie.

Wanneer Nina in Zwolle is, heeft ze dus vooral erg eenzame momenten, want ze kent er niemand. En doordat ze er niet supervaak is, is er maar weinig tijd om een vriendenkring op te bouwen. “Ik kan moeilijk op straat aan om het even wie vragen: ‘Hey, wil jij mijn vriendje zijn?”

De mama van Nina had het haar dochter nog zo hard afgeraden om voor een voetballer te kiezen. “Mama zei altijd: ‘je mag met vanalles naar huis komen, zolang het maar geen voetballer is. En dan kom ik met Siemen aandraven”, lacht Derwael.

Bio van Nina Derwael

Meer Over:

Nina Derwael