.
Nina Derwael
donderdag 12 oktober 2023

Nina Derwael maakt een zijsprong: “Ik was meteen enthousiast”

Een droom die uitkomt

Topturnster en Olympisch kampioene Nina Derwael maakt een kleine zijsprong in haar carrière. Ze zet nu ook haar eerste stapjes in de modewereld. Ze zal zelf niet meteen model spelen, maar heeft nu wel een eigen modecollectie.

De collectie wordt sportief en trendy en zijn kleren die Nina zelf ook zou durven dragen. Op die manier wil ze jongeren aanmoedigen om een sport te gaan beoefenen.

Zelf viel één van haar dromen onlangs in het water toen ze door een schouderblessure het WK Turnen in Amsterdam moest afzeggen. Maar gelukkig heeft ze nu die andere droom om zich op te concentreren: haar eigen modecollectie.

“Toen ze mij contacteerden met het voorstel om samen een collectie op de markt te brengen, was ik meteen enthousiast. Ik fantaseerde daar al veel langer over, maar ik had nooit verwacht dat het er ook echt zou komen. Met een hoofd vol ideeën en een creatief moodboard ben ik dan gaan samenzitten met de ontwerpers van Veritas om alles uit te zetten”, vertelt ze in Story.

Nina had een duidelijke visie en wist heel goed wat ze wilde. Ze heeft naar zichzelf gekeken als sporter en heeft daarop verder gebouwd. “Het moest dus trendy en stijlvol zijn, maar ook comfortabel. De stoffen moeten rekbaar en ademend zijn, ze mogen niet afzakken. Weet je, ik kan alles perfect dragen om naar de training te gaan, maar ook om daarna nog vlug een paar boodschappen te doen in de stad. Ik leef zowat in mijn sportkleren, want meestal heb ik geen tijd of zin om mij om te kleden”

Bio van Nina Derwael

Meer Over:

Nina Derwael