.
Nina Derwael
dinsdag 1 februari 2022

Nina Derwael wil graag winnen: “Ik word daar wat lastig van”

Ze wordt genoemd als winnares van het programma

Zij lijkt nu al de gedoodverfde winnaar van 'Dancing With The Stars': Nina Derwael. De topsportster zet week na week erg knappe prestaties neer en danst de concurrentie week na week naar huis. Het woord winnares viel wel al vaker bij de jury, al wil Nina nog niet te ver vooruit lopen.

“Ik word hier wat lastig van. Het is niet omdat ik leniger ben dan de andere kandidaten, dat deze wedstrijd geen uitdaging vorm. Turnen en dansen zijn twee totaal verschillende dingen. Ik heb nooit partnerwerk gedaan, nooit danstraining… meer zelf: ik heb veel dingen vanuit mijn turnopleiding moeten afleren om behoorlijk te kunnen dansen. Ik ben eerlijk waar, week na week opgelucht dat ik naar de volgende ronde mag”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Tijdens het programma krijgt Nina stevige concurrentie van Nora Gharib, die ook al als winnares werd genoemd en die af en toe de eerste positie durft weg te snoepen van Nina. Volgens de kijkers is er een onderhuidse concurrentiestrijd aan de gang tussen de twee. “Ik snap die hetze eerlijk gezegd niet. Wij komen keigoed overeen en houden zelfs sleepovers. Jammer dat mensen ons als rivalen willen neerzetten.”