.
Stijn en Nuria
dinsdag 20 september 2022

Nuria Gilizintinova: “Ik voel met beide partijen erg mee”

Ze vindt het moeilijk 'kiezen'

De achternaam van Nuria Gilizintinova doet het al vermoeden, de gewezen deelneemster van ‘Blind Getrouwd’ heeft nog roots die niet alleen in België liggen. Ze werd geboren in Kirgizië en kwam naar België toen ze dertien was.

Nuria woont ondertussen al zowat 20 jaar in België en denkt er steeds minder over na om nog eens terug te keren naar haar thuisland.

“Ik zou nu niet meer kunnen aarden in Rusland, denk ik. In mijn herinnering is de cultuur totaal anders. Mijn echtgenoot Stijn wil graag mijn geboortestreek laten kennen, maar door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is het onzeker wanneer we kunnen gaan.”

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne, veel mensen willen maar niet begrijpen hoe het zover is kunnen komen. En ook voor Nuria is het soms moeilijk.

“Ik voel met zowel de Russen als de Oekraïners mee. Het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt het hard gevierd op het Rode Plein en het maakt me trots dat zij hebben geholpen om die oorlog te beëindigen. Anderzijds heb ik geen verstand van politiek en wil ik niet oordelen. Gelijk welke oorlog is vreselijk.”

Bio van Nuria Gilizintinova

Meer Over:

Nuria Gilizintinova