.
Stijn en Nuria
vrijdag 16 september 2022

Nuria Gilizintinova maakt carrièreswitch: “Maar ik kan het niet loslaten”

Ze gaat twee jobs combineren

Er wordt heel vaak bij de jeugd op gehamerd dat een diploma halen ontzettend belangrijk is. Eerst dat van het middelbaar en daarna een universitair of hogeschool diploma. Zonder zou je niks waard zijn. Nuria Gilizintinova bewijst het tegendeel.

Zij maakte haar middelbare school nooit af, maar wist wel haar bachelor in de verpleegkunde te behalen. Al ging dat niet zo vlotjes als ze zou willen.

“Het was met vallen en opstaan. Op mijn achttiende ging ik voltijds in de horeca werken en tussendoor behaalde ik mijn middelbaar diploma in volwassenonderwijs. Ik ben nadien afgestudeerd als verpleegkundige, maar ik vind het jammer dat ik geen universitair diploma heb. De drang is groot om mezelf te bewijzen en iets van mijn leven te maken”, zegt Nuria in Story.

Ze hoopt in ieder geval dat haar kinderen Théodore en Victor het later wel kunnen, dat universitair diploma behalen. Al was het maar om haar droom te kunnen waarmaken.

Maar ondanks dat diploma van verpleegkundige, beoefent Nuria de job niet langer. Zij ging aan de slag als content creator. “Daarin heb ik een postgraduaat gevolgd en wil ik me verder ontplooien als influencer. Maar ik kan de zorg niet volledig loslaten, ik zal halftijds in nachtshiften als verpleegkundige blijven werken, maar dan op zelfstandige basis.”

Bio van Nuria Gilizintinova

Meer Over:

Nuria Gilizintinova