.
Olivia Trappeniers
woensdag 27 september 2023

Olivia Trappeniers: “Ik bracht daar veel tijd door”

Ze moest haar plan trekken

Sinds Olivia Trappeniers 4 jaar was, weten ze dat haar mama MS heeft. Toen ze de diagnose kreeg, is ze meteen gestopt met werken. Niet alleen voor haar mama was het een serieuze aanpassing, ook voor Olivia zelf was het een grote verandering.

Haar mama heeft af en toe een opstoot waardoor ze plots heel moe kan zijn en nood heeft aan rust. Gelukkig zijn die opstoten nu minder frequent door een speciaal dieet dat ze volgt.

“Dat is best streng want je mag geen gluten of suiker eten. Veel kan je voor de rest niet doen, want er bestaat nog geen medicijn tegen MS. Gelukkig heeft ze een goeie homeopatische dokter die haar helpt met biopunctuur”, legt Olivia uit in Dag Allemaal.

Olivia is altijd enig kind gebleven en dat vindt ze nu best jammer. Maar ze begrijpt wel dat haar mama niet meer kinderen wou naar haar diagnose.

“Mama moest vaak slapen en papa was de enige bron van inkomsten. Hij werkte van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat als tandtechnieker. Ik zag hem vaak enkel tijdens het avondeten. Daardoor was ik snel zelfstandig en kreeg ik veel verbeelding. Ik herinner me nog goed dat ik een speelgoedkeukentje had en daar veel tijd in doorbracht met mijn ingebeelde klanten.”

Bio van Olivia Trappeniers

Meer Over:

Olivia Trappeniers