.
Olivier Deschacht
dinsdag 21 mei 2024

Olivier Deschacht: “Daar ben je altijd een nummer”

Het was niks nieuw voor hem

Meedoen aan ‘Special Forces VIPS’, het klinkt allemaal leuk, achteraf gezien is dat het ook, maar tijdens de hele opleiding is er niemand die het daar geweldig vindt. Voor je aan de opleiding start wordt je ontdaan van naam en status en krijg je een nummer. Met dat nummer wordt je de hele periode aangesproken.

“In het voetbal ben je áltijd een nummer. De ene dag ben je de beste en een week later kan je de slechtste zijn en meteen door twee andere spelers vervangen worden. Als voetballer voel je constant die concurrentie en druk om te presteren. Wisselende successen en tegenslagen maken deel uit van het voetbal, maar omdat er zoveel geld mee gemoeid is, kan je van het ene op het andere moment vervangen worden. Die voortdurende onvoorspelbaarheid en veranderlijkheid veroorzaken emotionele ups en downs die voetballers maar al te goed kennen”, zegt Olivier Deschacht in Primo.

Dat Olivier een prof voetballer is, kwam hem soms wel goed van pas. Hij is een echte teamplayer en dat was wel nodig tijdens de opnames.

“Door slaapgebrek, honger en fysieke uitputting ben je tijdens de opnames niet helemaal jezelf. Wanneer je vecht voor je eigen leven is het niet makkelijk om aan anderen te denken. Tijdens bepaalde uitdagingen was je echt puur op jezelf aangewezen. Tijdens die eerste zwemproef was het bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend om andere rekruten te helpen, omdat ik zelf het gevoel had dat ik in gevaar verkeerde en het heel moeilijk had.”

Bio van Olivier Deschacht

Meer Over:

Olivier Deschacht