.
Olivier Deschacht
vrijdag 31 mei 2024

Olivier Deschacht: “Ik kan goed in het rood gaan”

Hij had er geen schrik voor

Olivier Deschacht is goed bezig in ‘Special Forces’. Hij laat zien dat hij de naam topsporter waardig is en lijkt het nog ver te schoppen.

De voormalig voetballer is 43 ondertussen maar ziet er nog altijd bijzonder afgetraind uit. Iets waar veel mannen jaloers op zouden zijn.

“Ik heb er wel wat aan gewerkt. Niet extreem aan mijn conditie gewerkt, wel aan mijn gewicht. 's Ochtends en 's avonds niet gegeten. Drie maanden lang nul alcohol gedronken. Zelfs niet tijdens de feestdagen. Tja, het was winter, ik had geen zin om elke dag tien kilometer te gaan lopen. Dus dat heb ik gecompenseerd door op mijn voeding te letten. Ik heb ook boksles gevolgd. Een beetje fitness gedaan. En ik weet dat ik iemand ben die heel goed in het rood kan gaan. Dus voor die fysieke proeven had ik niet veel schrik”, lacht de voetballer in Het Nieuwsblad.

Mochten ze Olivier ooit vragen voor de echte special forces, dan zou hem dat nooit lukken. Hij heeft voldoende slaap nodig om te functioneren en die krijgt hij daar niet.

“Special forces moeten altijd en overal kunnen slapen. Ik slaap met oordoppen, voor mij moet het donker en stil zijn. En als ik eens een nacht niet goed geslapen heb, ben ik ambetant. Pas op, daar heb ik drie nachten niet geslapen, en dat ging, omdat de adrenaline je meezuigt. Een mens kan dus meer dan hij denkt.”

Bio van Olivier Deschacht