.
News Image

Ongerustheid over graatmagere Ianthe Tavernier

Waarom verloor Ianthe zoveel kilo's?


Ianthe Tavernier heeft de genen van haar moeder gekregen: “klein en fijn”, maar vorig jaar liep het bijna mis toen de actrice uit De Buurtpolitie plots nog meer kilo’s verloor en graatmager was. Wat ging er mis?

Ianthe Tavernier staat deze week met haar zus Saartje in Story. De zussen geven toe dat het tijdens Steracteur Sterartiest begon mis te gaan met Ianthe. Tijdens Steracteur Sterartiest stond Ianthe ook nog op de planken met de musical The Little Mermaid. “Mijn leven gaat in golfbewegingen. Soms is het druk, soms wat rustiger. Maar die periode was inderdaad heel heftig,” geeft Ianthe toe. Tijdens de drukke periode zelf hield ze zich recht, maar nadien kwam de weerslag. Drie maanden aan een stuk was ze op de sukkel… “Eerst de griep, dan een verkoudheid die maar bleef aanslepen...” Maar haar naasten maakten zich vooral zorgen om haar gewicht… Er werd zelfs even gedacht dat Ianthe anorexia had, verklaart Story, omdat Ianthe in sneltempo nog enkele kilo’s extra verloor. Wat liep er mis?

Ianthe legt de oorzaak bij de stress in combinatie met de vermoeidheid. Slapen deed ze amper in die periode, maar reden tot paniek was er niet… Zus Saartje stond echter klaar om in te grijpen. Ianthes zus Saartje verduidelijkt dat ze in de familie allemaal afvallen door stress, maar dat ze op een bepaald punt toch dacht: “zusje, nu ga je hier en nu een pak friet eten, voor je flauwvalt.” Ianthe geeft in Story toe dat het heftige maanden waren, maar dat ze het ook zo weer opnieuw zou doen. “Maar misschien zou ik dan wel iets beter naar mijn lichaam luisteren,” lacht ze.

Steracteur Sterartiest was zo bijzonder voor Ianthe omdat ze centjes kon inzamelen voor Doof Vlaanderen, een organisatie waar ze zich nauw bij betrokken voelt. Haar neefje Peppe werd immers bijna volledig doof geboren. Ianthe leerde gebarentaal om haar zus en neefje beter te kunnen bijstaan en dankzij implantaten kan Peppe nu muziek beluisteren en verstaan wat er gezegd wordt. Hoe zit met het de kinderwens van Ianthe?

Ianthe wil zeker op een dag mama worden maar momenteel gaat haar carrière voor. Zelfs voor de liefde heeft ze momenteel geen tijd. Eind september wordt Ianthe 30 jaar. Maar dat vindt ze allerminst iets om naar uit te kijken. Ianthe voelt zich vooral nog een zotte doos, terwijl je op tram 3 plots bepaalde verantwoordelijkheden lijkt te hebben. Vroeger dacht ze ook dat ze tegen haar 30ste wel gesetteld zou zijn, maar het leven zit nu eenmaal vol verrassende wendingen, aldus Ianthe Tavernier uit De Buurtpolitie in Story.