.
Kat Kerkhofs in Kat Zonder Grenzen
zondag 5 maart 2023

Ook al is het wennen voor Kat Kerkhofs: “Dat moet ik respecteren”

Zo groot is het cultuurverschil tussen Napels en Istanboel

Sinds augustus 2022 voetbalt Dries Mertens voor het Turkse Galatasaray. En dus verscheepte ook zoontje Ciro Romeo en echtgenote Kat Kerkhofs mee naar de Turkse grootstad.

De keuze voor Galatasaray en Istanboel was volgens die laatste ook een heel bewuste keuze, zowel op professioneel als op privé-vlak.

“Op Dries’ leeftijd gaat het niet alleen maar over het sportieve, maar ook over de plek waar je als gezin gelukkig bent. We hebben bewust voor Istanboel gekozen omdat we dat allebei cool vonden”

Toch was het verschil in cultuur duidelijk voelbaar voor een vrouw die jarenlang in Napels leefde, waar de paus bij wijze van spreken om elke hoek van de straat woont. Zo ook tijdens haar bezoek aan de wereldberoemde Hagia Sophia, vroeger de grootste kathedraal ter wereld maar sinds twee jaar een moskee onder invloed van president Erdogan:

“Dat bezoek was heel fascinerend, maar alle christelijke elementen zijn nu verborgen onder plaasterwerk. En als vrouw mocht ik wel binnen, maar tijdens het gebed enkel tot aan de omheining. Vanaf daar is het enkel voor mannen. Dat is natuurlijk wennen, maar ik vind dat ik dat moet respecteren.”