.
William Boeva
donderdag 3 augustus 2023

Ook William Boeva en Hakim Chatar in Celebrity MasterChef Vlaanderen

Zij gaan een potje koken.

Dit najaar wagen 10 bekende amateurkoks zich op Play4 aan hét kookavontuur van hun leven in Celebrity MasterChef Vlaanderen. Sarah Puttemans en Cath Luyten krijgen er twee pittige concurrenten bij: dj by night en tv-maker by day Hakim Chatar en comedian William Boeva. Zowel William als Hakim zijn fan van buitenlandse keukens, dus ze weten als geen ander hoe ze met kruiden extra pit in hun gerecht kunnen steken. Kunnen ze daarmee ook de smaakpapillen van de driekoppige jury prikkelen?

William: “Voor mij is het een droom om zoveel mogelijk met eten te mogen bezig zijn. Ik ben opgegroeid met buitenlandse keukens en ik denk dat ik ondertussen al rond de 2000 restaurants bezocht heb. Het niveau in de keuken zal ongelooflijk hoog liggen, maar dat schrikt mij niet af. Ik wil mijn passie voor eten laten terugkeren in mijn gerechten en hopelijk de jury omverblazen met smaakbommen.”

Hakim: “Ik ben heel benieuwd naar het avontuur in de MasterChef-keuken. Ik zal blij zijn als de jury mijn gerechten lekker vindt en mij nog extra tips geeft om het beter te doen. En als ze het niet goed vinden, dan is dat een probleem … voor hen, niet voor mij (lacht). Ik wil graag een soort fusionkeuken brengen door de meer traditionele Marokkaanse keuken te moderniseren of te mixen met een meer Belgisch getinte keuken.”
Na een culinaire wereldreis in meer dan 60 landen, landt het grootste reality-kookformat MasterChef dit najaar op Play4 met een gloednieuwe editie: Celebrity MasterChef Vlaanderen. Daarin laten 10 bekende amateurkoks zich van een hele andere kant zien. Ze rapen al hun moed bij elkaar, koken de sterren van de hemel en proberen de jury op alle mogelijke manieren in te pakken. Onversneden emotie, ontvlambare passie en doorgebakken volharding op een bedje van moed en afgewerkt met een zeste van bloed, zweet en tranen. Dat is waar deze culinaire afvalrace om draait.

Onder toeziend oog van een driekoppige, getalenteerde en bovenal professionele jury met een ongezouten mening geven de chefs het beste van zichzelf en proberen ze de lekkerste gerechten op tafel te toveren. En dat allemaal tijdens een reeks beproevingen om duimen en vingers bij af te likken. De prijs? De felbegeerde titel van Celebrity MasterChef 2023 én een luxediner in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.