.
Jaak Van Assche
dinsdag 22 februari 2022

Opnames film 'De Zonen van Van As' van start

Later dit jaar in de bioscoop.

Na vijf succesvolle seizoenen op televisie, krijgt de komische serie ‘De Zonen van Van As’ een tweede leven op het grote scherm. Vandaag starten in Tremelo de opnames van de langspeelfilm rond de bekende personages van Frans Van As en zijn zonen.

Jaak Van Assche, die de pater familias en bouwondernemer Frans Van As vertolkt, is bijzonder enthousiast: “Het wordt een straffe film met spectaculaire actie en een spannend verhaal dat een ruim publiek zal bereiken. We zijn met de volledige ploeg extra gemotiveerd om van deze bioscoopfilm een succes te maken.”

Naast Jaak Van Assche, tekent de voltallige hoofdcast present voor de film: Carry Goossens, Ben Segers, Peter Van den Eede, Peter Thyssen, Rilke Eyckermans, Tania Kloek, Jonas Van Geel, Wouter Bruneel en Maaike Cafmeyer. Naast hen duiken ook nog andere verrassende namen op die later gecommuniceerd zullen worden.

Na een beroerte werd de inmiddels hoogbejaarde oprichter Frans Van As (Jaak Van Assche) verplicht om het rustiger aan te doen en zijn “Grond- en afbraakwerken Van As NV” definitief over te dragen aan kleindochter Linde (Rilke Eyckermans) en haar man Dick (Ben Segers). Ze boeren goed en binnenkort zijn ze zelfs lokale hoofdsponsor van een prestigieuze cyclocrosswedstrijd. Wanneer een aangestoken brand daags voor het evenement voor aanzienlijke schade én grote vertraging op de planning zorgt, denkt Frans dat een jaloerse concurrent zijn kleindochter wil saboteren. Al zijn stoppen slaan door en de pater familias hijst zich uit zijn fauteuil om als een echte Clint Eastwood de slechterik uit te schakelen. Op de vooravond van de cross blijkt de oorzaak van alle onheil echter in een wel héél verrassende hoek te liggen… Wanneer de cyclocross op een ware veldslag dreigt uit te draaien, bundelen (bijna) alle Van As’en de krachten in een poging het noodlot tijdig af te wenden en de eer van het bedrijf én de familie te redden.

Er wordt gedurende 26 dagen voornamelijk in Tremelo gefilmd. Het scenario van de film werd geschreven door Johan Heselmans en Dirk Thys en de regie is in handen van Thomas De Cock. Thomas regisseerde eerder de series ‘David’, ‘De Zonen van Van As’ (in 2017 en 2018) en ‘Gina en Chantal’. ‘De Zonen van Van As – de film’ is een productie van RV Productions. De film komt tot stand met steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid en wordt in het najaar van 2022 in de Belgische bioscopen verdeeld door filmverdeler Just Entertainment.

DE ZONEN VAN VAN AS - de film: een actiecomedie uit pure Vlaamse klei (en veel modder).