.
Oski
zaterdag 11 februari 2023

OSKI: “Dat was een belangrijk moment voor mij”

Maar dat mag snel voorbij gaan

Laura Tesoro heeft een nieuw nummer klaar. Het is een samenwerking geworden met OSKI. De twee kenden elkaar al van vroeger en de samenwerking tussen de twee verliep dan ook bijzonder vlot.

Toen de twee in de studio aan het werk waren, kwam ook het idee om Oscar, want zo heet OSKI echt, een deeltje te laten inzingen. “Hij beschouwt zichzelf nochtans niet echt als een zanger, hij noemt zichzelf liever een producer.”

“Ik heb altijd dancemuziekgemaakt”, begint Oscar. “En die is vooral instrumentaal. Maar toen ik later meer naar hiphop en popmuziek begon te luisteren, ben ik ook gaan zingen. Dat voelde meteen juist. En dus noem ik mezelf nu zanger slash rapper slash producer”, zegt Oski in Dag Allemaal.

Zowel Laura als Oscar hebben ooit deelgenomen aan ‘The Voice’ of ‘The Voice Kids’. En dat wist OSKI een lange tijd niet. Hij beschouwt zijn deelname aan ‘The Voice Kids’ als een belangrijke stap in zijn carrière.

“Dat was voor mij een belangrijk moment, maar ik weet niet of het veel veranderd heeft. Op dat moment vond ik zingen niet zo belangrijk. Ik wilde weten of ‘The Voice’ mij kansen kon bieden. Stiekem hoop ik dat de mensen mij vergeten zijn als ‘die jongen van ‘The Voice Kids’, want die opmerking heb ik na de uitzending wel duizend keer gekregen.”