.
Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham
maandag 10 april 2023

Otto-Jan Ham: “Mensen zeggen dat we op een getrouwd koppel lijken”

Hij kan het begrijpen

Nooit gedacht dat Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham zo’n fantastisch duo zouden zijn. In ‘Viva La Feta’ ontvangen ze wekelijks een gast waarvan ze zelf op voorhand niet op de hoogte van zijn. De chemie tussen Jani en Otto-Jan is alvast een sterk punt van het programma.

“Mensen zeggen soms dat Jani en ik een getrouwd koppel lijken, en ik snap dat. Hoe langer we elkaar kennen, hoe meer het dat soort proporties aanneemt. Onze band valt heel moeilijk uit te leggen: wij zijn op veel vlakken heel verschillend, maar toch klikt het wonderwel. Ik ken weinig mensen bij wie dat zo gemakkelijk gaat”, zegt Otto-Jan in Story.

Maar niet alles loopt zo vlotjes tijdens de opnames als hun samenwerking en vriendschap. Zo hebben ze vaak te maken gehad met een weerspannige auto.

“Onze auto uit het eerste seizoen was echt vreselijk. Er waren verschillende dingen kapot, er zaten werkelijk overal roestplekken en we hebben meermaals reparaties moeten betalen. Kortom: niet de beste wagen waar we ooit al mee gereden hadden”, lacht Jani.

Het leukste element van ‘Viva La Feta’ is dat Jani en Otto-Jan niet weten welke gast er hun richting uitkomt. “Dit seizoen hadden alle gasten iets verrassends, maar voor mij was Brandon Wen de meest onverwachte. Ik kende hem echt niet. Ik heb warme herinneringen aan zijn verblijf. Ook Kate Ryan heeft indruk gemaakt. Het voelt alsof ik nu pas weet wie ze is.