.
Otto-Jan Ham
woensdag 17 april 2024

Otto-Jan Ham: “Met mijn stijl wordt dat lastig”

Hij moet water bij de wijn doen

Na de vele positieve recensies over het eerste seizoen van ‘Amai Zeg Wauw’, kon een tweede seizoen niet uitblijven. Iedereen leek Otto-Jan Ham de show te gunnen, ook zij die eigenlijk kritiek hadden.

“In die zes weken had ik geen nood aan kritiek of bevestiging, ik wilde vooral gáán. Voor het eerst in mijn tv-carrière heb ik toen geen enkele recensie gelezen. Ik heb zelfs niet één keer naar de kijkcijfers geloerd. Toen iemand er toch een opmerking over maakte aan het koffieapparaat, heb ik gevloekt - ik wilde het echt niet weten. Ik zat in een heerlijke bubbel van onwetendheid en collectieve drive”, vertelt hij aan Humo.

Het moet niet makkelijk zijn om kijkcijfers zomaar te negeren. Maar voor de presentator gaf het wel rust, en dat is ook niet onbelangrijk.

“Maar ik ben ook geen rouwdouwer die koppig zijn eigen ding wil doen. 'Amai zeg wauw!' is een prestigieus project waar ik niet nee tegen kon zeggen net omdát het zo'n prestigieus project is. En ik wil graag evenveel kijkers als 'De mol' en 'Kamp Waes'. Samen, als het even kan. Maar met mijn stijl kan dat lastig worden. Ik wil gerust wat water bij de wijn doen, maar het moet wel mijn wijn blijven.”

Bio van Otto-Jan Ham