.
Otto-Jan Ham in De Campus Cup
woensdag 17 mei 2023

Otto-Jan Ham: “Voor mij zou dat niet werken”

Hij wist niet wat hij wilde

In ‘De Campus Cup’ maken we elke dag kennis met studierichtingen waar heel wat mensen vaak nog nooit over gehoord hebben. Ook presentator Otto-Jan Ham leert nog elk seizoen nieuwe studierichtingen kennen.

Maar zelf is hij er , ondanks alles, nog steeds van overtuigd dat hij zelf de goeie keuze heeft gemaakt. Ook na het horen en leren kennen van allerlei nieuwe dingen.

“Ik koos in Gent voor de richting Communicatiemanagement aan de toenmalige EGON. Het was een brede, algemene studie. Ideaal voor mij. Hoezeer ik ook opkijk naar mensen die excelleren in één bepaald vakgebied en er meeslepen over kunnen vertellen, voor mij zou dat niet werken”, zegt Otto-Jan in Story.

Otto-Jan was niet de beste student van zijn jaar en omschrijft zichzelf als een heel matige student. Zijn richting bestond vooral uit veel studenten die eigenlijk niet zo goed wisten wat ze eigenlijk wilden doen als ze groot waren.

“Ik had daarvoor al kunsthumaniora gedaan en een jaar op de filmschool gezeten en ik wist dat ik later iets creatiefs zou willen doen, maar wat, dat was me niet helemaal duidelijk. Die filmschool vond ik te specifiek en te moeilijk en ik moest er te hard voor werken, dus dat werd het alvast niet. Ik kwam uiteindelijk uit bij een richting waarmee ik alle kanten op kon en die vooral nergens te veel in de diepte ging. Al bij al heb ik me er wel fluitend door kunnen manoeuvreren.”

Bio van Otto-Jan Ham

Meer Over:

Otto-Jan Ham