.
Pascal Braeckman
zaterdag 27 april 2024

Pascal Braeckman: “Als ik niet kan werken, kan ik niet voor jullie zorgen”

Hij moet het hen vaak uitleggen

Klankman Pascal Braeckman is altijd een man geweest die bruist van de ambitie. Nu hij samen met zijn vrouw An pleegouders is van 2 van zijn kkeinkinderen, is Pascal iets vaker thuis dan vroeger. Dat doet hij vooral voor zijn vrouw An wat te ontlasten.

“Soms snak ik naar rust, maar voor mijn werk ben ik dan nog vaak weg. An draagt voortdurend de verantwoordelijkheid voor het huishouden en de zorg voor onze pleegkleinkinderen. Haar regels gelden. Mijn vrouw is de baas in huis. We hebben dat destijds ook zo gedaan met onze kinderen”, zegt hij in Primo.

Pascal moet ervoor zorgen dat er geld in het laatje komt, maar hij moet er ook voor zorgen dat hij voldoende aanwezig is voor de kleinkinderen. En dat is soms zoeken naar het juiste evenwicht.

“Soms leg ik het zelfs zo uit aan mijn kleinkinderen: 'Als bompa niet kan werken, kan hij geen geld verdienen en dus niet voor jullie zorgen.' En ze begrijpen dat wel. Wanneer ik niet thuis ben, is het meestal vanwege werkverplichtingen. Maar een pleziertje op tijd en stond is ook nodig. Alleen wanneer je goed in je vel zit, kan je goed zorgen voor anderen.”

Bio van Pascal Braeckman

Meer Over:

Pascal Braeckman