.
Pascal Braeckman
woensdag 31 januari 2024

Pascal Braeckman: “Het komt door onvoorziene omstandigheden”

Hun leven staat op zijn kop

Sinds kort zijn Pascal Braeckman en zijn vrouw An de pleegouders van hun kleindochters van vier en tweeënhalf jaar oud. An moest hiervoor haar job opgeven, maar ze hebben nog geen moment spijt gehad van hun keuze.

Het zijn Pascals eigen kleindochters waar hij zich over ontfermt en dat is best opvallend te noemen. Toch wil hij geen verdere informatie geven over de familiale omstandigheden.

“Ik wil op deze manier iets betekenen voor Pleegzorg Vlaanderen, want er is een nijpend tekort aan pleegouders. Zelf ben ik onverwacht pleegouder geworden. Door onvoorziene omstandigheden zorgen mijn vrouw en ik voor de dochters van onze dochter. Ook al is het voor ons zwaar, ik ben blij dat ze in onze familie worden opgevangen. Bij ons komen ze niets tekort. Ons huis is groot genoeg, met zelfs een muziekstudio”, klinkt het in Story.

Van de ene dag op de andere zitten Pascal en An terug in de luiers en dat was toch al een tijdje geleden. Maar ze nemen hun rol als pleegouders heel serieus.

“Je doet alles voor je kleinkinderen, hé. Toch is het wennen om opnieuw in die kinderwereld te vertoeven, we waren er immers al lang uit. Plots moeten we weer rekening houden met het ritme van kinderen en de schoolvakanties. Niet dat we dat niet graag doen - we zien onze kleindochters doodgraag - maar het vraagt een hele organisatie.”

Bio van Pascal Braeckman

Meer Over:

Pascal Braeckman