.
Pascal Braeckman
dinsdag 2 januari 2024

Pascal Braeckman laat zijn goed hart zien

Het is niet simpel

We kennen Pascal Braeckman natuurlijk als vaste klankman van Tom Waes. Maar hij heeft ook het hart op de goede plaats. Hij is ambassadeur van Helpende Handjes en hij zet nu mee zijn schouders onder een project dat een dagcentrum voor mensen met een beperking wil opstarten.

Dat dagcentrum zou worden opgestart in een leegstaande kerk. Pascal hoorde van vrienden dat ze geen school vinden voor hun 15-jarige dochter en dat zette hem ertoe aan om de handen uit de mouwen te steken.

“Ik nam contact op met de minister van onderwijs Ben Weyts. We zaten op dezelfde school en hebben nog samen een theatervoorstelling gemaakt. We zijn met hem aan tafel gaan zitten en hij is zich bewust van de problematiek, maar pasklare oplossingen zijn er helaas niet”, zegt Braeckman in Dag Allemaal.

Pascal en zijn vrienden gingen dan maar zelf op zoek naar een oplossing, maar botsten steeds op een muur.

“Ouders die zelf onderwijs organiseren is niet toegelaten en onze vele gesprekken met de onderwijskoepels leverden nog niets op. Maar een centrum voor inclusieve dagbesteding moet wél lukken.”

Uiteindelijk viel hun oog op een leegstaande kerk en die willen ze omtoveren tot een groot bakatelier en ruimtes waar mensen met een beperking creatief aan de slag kunnen. Maar daarvoor is geld nodig, meer dan een miljoen euro. En dat geld willen ze ophalen door het verkopen van koekjes. Meer info? Surf dan naar www.helpendehandjes.be