.
Pascale Naessens
dinsdag 14 mei 2024

Pascale Naessens: “Dat is kort door de bocht”

Het is zo simpel niet

Wat iemand wil en mag eten, dat zou iedereen voor zichzelf moeten kunnen uitmaken, zonder daarop commentaar te krijgen. Dat vindt ook Pascale Naessens. Maar zij vindt wel dat wanneer je veganistisch of vegetarisch wilt worden, je goed moet weten waar je mee bezig bent.

Zo wordt plantaardig tegenwoordig gezien als gezond en dierlijk ongezond. Maar is dat wel zo? En wat moeten we daarvan vinden?

“Vegan is positief en alles wat met dierlijke vetten te maken heeft, is negatief. Maar dat is te kort door de bocht. Chips en cola zijn plantaardig! 'Vegan' is soms te veel een trend, een modewoord. Het staat zelfs op verzorgingsproducten”, zegt Pascale Naessens in Het Nieuwsblad.

Pascale vindt het afbreuk aan onze geschiedenis als we vlees ongezond noemen. De mens heeft altijd al vlees gegeten en dat is nog altijd zo.

“De mens heeft doorheen zijn geschiedenis altijd vlees gegeten en zich gevoed met natuurlijke, onbewerkte voeding en we zijn er alleen maar op vooruitgegaan. Nu dreigt voor het eerst de levensduurcurve naar beneden te gaan, vooral in Amerika.”

Bio van Pascale Naessens

Meer Over:

Pascale Naessens