.
Pascale Naessens
woensdag 1 mei 2024

Pascale Naessens: “Ik ben die discussies moe”

Maar ze vindt ze ook boeiend

Wat mogen we nu nog wel of niet eten? Heel wat mensen weten niet meer wat nu nog echt gezond is en wat ze kunnen eten zonder bij te komen. En daar heeft Pascale Naessens een oplossing voor gevonden. Zij heeft een groenteboek gemaakt.

“Iedereen vindt groenten goed. Wat is gezonde voeding? Is vlees gezond? Ik ben die discussies moe. Ik blijf ze boeiend vinden, maar we slagen er niet in om ze constructief te voeren. Daarom zeg ik: laat ons kijken waarover er wel consensus bestaat. Dat groenten en fruit gezond zijn, dat onbewerkte voeding beter is en dat we meer moeten bewegen. Het is de boodschap waarmee ik zoveel jaar geleden al op de barricaden ben gaan staan”, vertelt Pascale in Het Nieuwsblad.

Naessens vond dat er iets moest gebeuren, maar niemand anders deed het. Dus nam zij de touwtjes in handen.

“In alle bescheidenheid, ik denk dat ik iets veranderd heb. Want de aandacht is er nu wél. Al blijven er frustraties. Kijk naar de cijfers van obesitas, overgewicht, chronische ziektes. Dan besef je: we hebben nog nooit zoveel kennis gehad over eten, en toch is het nog nooit zo fout gelopen. Dat is omdat we aan de basis fout eten en omdat de verkeerde, bewerkte voeding in de winkels ligt.”

Bio van Pascale Naessens

Meer Over:

Pascale Naessens