.
Pascale Naessens
zondag 5 mei 2024

Pascale Naessens: “Ik denk dat ik iets veranderd heb”

Er moest iets gebeuren

Er zal nog wel even een discussie blijven over wat nu juist wel of niet gezond is voor de mens om te eten. Volgens Pascale Naessens wordt nog te vaak de schuld in de schoenen van de consument geschoven, terwijl dat niet altijd het geval is.

“In alle bescheidenheid, ik denk dat ik iets veranderd heb. Want de aandacht is er nu wél. Al blijven er frustraties. Kijk naar de cijfers van obesitas, overgewicht, chronische ziektes. Dan besef je: we hebben nog nooit zoveel kennis gehad over eten, en toch is het nog nooit zo fout gelopen. Dat is omdat we aan de basis fout eten en omdat de verkeerde, bewerkte voeding in de winkels ligt”, zegt Pascale in Het Nieuwsblad.

Het grote probleem ligt vaak bij het voedsel zelf, dat te veel bewerkt is. Mensen beseffen niet altijd dat hun voedsel zoveel bewerkt is en dat het bijna niks meer te maken heeft met het oorspronkelijke product.

“Het is bovendien voeding die niet verzadigt en die door alle toevoegingen ook nog eens zeer verslavend is. Gevolg: je blijft eten en je wordt dikker en zieker. Maar het is moeilijk om hierover te praten, omdat de voedingsindustrie een grote en machtige lobby vormt.”

Bio van Pascale Naessens

Meer Over:

Pascale Naessens