.
Pascale Naessens
maandag 19 september 2022

Pascale Naessens: “Ik voelde me heel lang slecht in mijn vel”

Tot ze een goede levensstijl ontwikkelde

Samen met Sandra Bekkari is Pascale Naessens een goeroe als het gaat over gezond eten. Haar gezonde kookboeken zijn een groot succes en Vlaanderen loopt massaal naar de boekenhandel om er haar boeken aan te schaffen.

Pascale zelf is altijd superslank geweest, maar dat wil niet meteen zeggen dat ze zich altijd goed in haar vel heeft gevoeld.

“Rond mijn achttiende had ik geen goede eetgewoonten, was ik een echte jojoër en voelde ik me slecht in mijn vel. Sinds ik bewust gezond eet, blijf ik op hetzelfde gewicht. Dat verwondert me ook, maar dat is een teken dat mijn manier van eten werkt”, zegt ze in Story.

Slank zijn is geen garantie tot geluk en een goede gezondheid, dat weet ook Pascale. Zij besteedt veel aandacht aan mentale gezondheid in haar masterclasses.

“Zelfzorg en gedragsverandering zijn heel belangrijk. Iemand die zichzelf niet graag ziet, kan niet voor zichzelf zorgen. Neem tijd voor jezelf en verlies jezelf niet in de waan van de dag. Door de sociale media kijken we teveel naar de buitenkant. We moeten allemaal aan een ideaalbeeld voldoen, terwijl naar binnen kijken van groot belang is om tevreden te zijn met jezelf.”