.
Pascale Naessens
woensdag 12 oktober 2022

Pascale Naessens: “Ik was instant jaloers”

Presentatrice amuseert zich met haar hobby.

Het programma ‘De Schaal van Pascale’ kan niet op bijzonder veel kijkcijfers rekenen. Maar weinig Vlamingen lijken echt geïnteresseerd in de pottenbakkunsten van Vlaanderen en dat is toch bijzonder jammer voor presentatoren Pascale Naessens en Kürt Rogiers.

Nochtans zat pottenbakken nog voor de coronaperiode alweer in de lift en stijgt de populariteit nog steeds.

“De ateliers en de workshops lopen vol. Sommige hebben zelfs al een lange wachtlijst. Mijn liefde voor pottenbakken is twintig jaar geleden in Tunesië ontstaan. Ik zag er een vrouw bezig, Sabiha heette ze. Ze bakte borden en potten en ik was instant jaloers”, begint Pascale in Primo.

Pascale voelde het kriebelen en wilde ook meteen aan de slag. “Het sloeg onmiddellijk in mijn buik. Ik ben thuisgekomen en ben meteen op zoek gegaan naar een atelier.”

Voor Naessens is het pottenbakken een vorm van ontspanning, een echte bezigheidstherapie. Maar de drang naar authenticiteit zal ook een belangrijke rol hebben gespeeld. “Er zijn zoveel dingen nep. Zoveel mensen zijn nep. Niet alleen de tv-wereld, maar op sociale media is het tegenwoordig nog veel erger. Iedereen wil altijd maar de mooiste en de beste zijn.”