.
Pascale Naessens
woensdag 31 augustus 2022

Pascale Naessens terug op televisie: “Ik heb die vraag regelmatig gekregen”

Het waren drukke weken

Op dinsdagavond kan je bij VTM terecht voor ‘De Schaal van Pascale’. Het is een programma waar Pascale haar liefde voor het pottenbakken in kwijt kan en waar ze samen met Kürt Rogiers op zoek gaat naar de beste pottenbakker.

Het klinkt niet echt als spannende televisie, maar wie weet raken de Vlamingen wel helemaal in de ban van het pottenbakken. Voor Naessens is het in ieder geval haar eerste tv-optreden sinds 2006.

“Ik heb de voorbije jaren nog regelmatig de vraag gekregen om deel te nemen aan een tv-programma of om in de jury te zitten. Maar ik had het te druk met mijn kookboeken, mijn projecten en keramiek. Ik liet hen toen weten dat ze me voor een programma rond keramiek wel mochten terugbellen”, lacht ze in Story.

Zogezegd, zo gedaan, want enige tijd later belde productiehuis Lecter Pascale terug open werkten ze samen een format uit.

“VTM was meteen enthousiast. Ik heb er zelf ook enorm van genoten, want keramiek ligt me nauw aan het hart. Maar het was ook allemaal erg intens, boven op al mijn andere werk.”