Pascale Naessens wint prijs
Pascale Naessens ‘Best of the Best’
In de categorie ‘ Best Cookbook Series’ won Pascale Naessens met haar kookboeken de ‘Best of the Best Gourmand Cookbook Award’. De Gourmand World Cookbook Awards bestaan 20 jaar en naar aanleiding van deze verjaardag werden uit de winnaars van de laatste 20 jaar de ‘Best of the Best’ bekroond. De onderscheiding gaat naar de volledige reeks kookboeken die Pascale Naessens sinds 2010 publiceert onder de titels Mijn Pure Keuken 1 en 2, Puur Genieten 1 en 2 en Puur Eten 1 en 2. Haar laatste boek ‘Puur Eten 2’ verscheen op 10 september. Pascale Naessens nam de prijs in ontvangst op de Frankfurter Buchmesse uit de handen van de voorzitter van de organisatie Edouard Conitreau. Pascale Naessens won al twee keer de prestigieuze onderscheiding, in 2013 in Parijs en in 2014 in Bejing.
Verder werden prijzen uitgereikt aan auteurs, uitgevers, fotografen en designers uit de kookboekenwereld. Zo won Jamie Oliver de prijs in de categorie ‘best of the best cookbook’ met ‘The Naked Chef’. In de categorie ‘Best small publisher’ greep de Vlaamse uitgeverij Minestrone met een derde plaats net naast de prestigieuze onderscheiding.
De Frankfurter Buchmesse, die zich vooral richt op professionelen uit de boekenwereld, is de belangrijkste boekenbeurs ter wereld.