.
Pascale Naessens
donderdag 9 mei 2024

Pascale Naessens: “Ze ondermijnen hun eigen gezondheid”

Ze weten niet waaraan ze beginnen

Als iemand iets afweet van gezonde voeding, dan is het Pascale Naessens wel. Zij heeft nu een groenteboek klaar, op vraag van haar lezers. In dat boek waarschuwt ze voor plantaardig eten.

In het boek staat te lezen: ‘Uitsluitend plantaardig eten, is je gezondheid op de proef stellen.” Een uitspraak die veganisten waarschijnlijk niet graag zullen horen.

“De meeste veganisten maken de keuze omwille van het dierenleed en het milieu. Terecht, ik kan dat volgen. Maar vaak ondermijnen ze hun eigen gezondheid omdat ze te weinig kennis hebben van voeding. Zeker jonge meisjes. Ze beginnen vol goede bedoelingen. En dan heb je de industrie die daarop inspeelt: 'Eet mijn namaakvlees en mijn namaak-dit-en-dat en samen redden we de planeet.' Dat is meesurfen op het thema, niet om die meisjes of de wereld te helpen, maar om de eigen portemonnee te helpen”, zegt Pascale in Het Nieuwsblad.

Pascale vindt het prima dat iemand vegan wil worden, maar dan wel met de juiste kennis en achtergrond. Je moet goed beseffen waar je mee bezig bent.

“Louter plantaardig eten is een vorm van vasten. De eerste jaren vasten doet een lichaam goed. Maar na vijf, zes jaar komen de problemen. Soms worden mensen zo ziek dat ze het tegenovergestelde gaan doen en plots veel vlees gaan eten. Dan val je van het ene uiterste in het andere. Mijn boodschap is: informeer je en doe het stap voor stap. En ook met een beetje vlees of vis kun je je steentje bijdragen aan het milieu en dierenleed.”

Bio van Pascale Naessens

Meer Over:

Pascale Naessens