.
Patrick van der Vorst
maandag 21 februari 2022

Patrick van der Vorst: “Het veranderde mijn levensstijl volledig”

Hij moest heel wat luxe afgeven

Je job opzeggen om terug te gaan studeren. Het is een grote stap en niet iedereen zou de stap zomaar durven zetten. Kunstdealer Patrick van der Vorst deed het wel en hij trok naar Rome om zich toe te leggen op een priesterstudie in Rome.

En hoewel het volledig is wat Patrick ervan verwacht had, heeft hij het de afgelopen maanden ook niet gemakkelijk gehad. “Het laatste anderhalf jaar zaten wij door corona min of meer vast in het seminarie. Vorig jaar mochten wij zelfs een tijdlang niet naar onze familie thuis. Dat maakt het allemaal veel intenser natuurlijk”, bekent hij in Dag Allemaal.

Patrick leeft samen met 35 mensen uit verschillende culturen en daardoor heeft hij het af en toe nodig om de nodige stoom af te laten. Al hebben die kleine spanningen binnen de groep ook zijn voordelen. “Bedoeling van deze vier jaar seminarie is om uit te maken of dit leven echt is wat je wil. En ja, ik ben meer dan ooit overtuigd. Al die verschillende mensen, het eten dat ik niet gewoon was: nothing feels like a big effort , hoewel heel mijn levensstijl veranderd is. Ik voel mij diep gelukkig.”

Bio van Patrick van der Vorst