.
Paul De Grande uit Stukken Van Mensen
dinsdag 11 april 2023

Paul De Grande: “Ik kreeg ze zo verkocht”

Hij wist wat handelen was

Het was bijna een unicum te noemen dat er in ‘Huizenjagers’ ook een echte verkoop gebeurt. Die eer viel te beurt aan Paul De Grande. Hij is antiquair en kennen we uit ‘Stukken Van Mensen’.

Hij werd verliefd op een Brugs pand en het had alles wat De Grande zocht. Er werd niet lang getwijfeld en er werd een krabbel gezet onder de verkoopakte. En die onbevreesdheid bracht De Grande tot waar hij nu staat.

“Ik heb me laten ontvoogden om een handelsregisternummer te kunnen aanvragen om een winkeltje te beginnen in Adegem. Toen ontdekte ik dat er in Engeland geweldige zaken te doen waren. Ik kocht voor één pond een zetel waarvan ik wist dat hij 1000 frank waard was. Mijn winstmargers waren niet zo groot, met als gevolg dat ik die zetel meteen verkocht kreeg”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Dat deed hij uiteindelijk zo’n twintig jaar lang, tot hij zich niet enkel meer beperkte tot Groot-Brittannië, maar ook verder in Europa ging.

Dat hij succes had, dat stak hij nooit onder stoelen of banken. Zo kocht hij op zijn 21ste al een Bentley en kocht hij drie jaar later het kasteel van Snellegem. Ook zijn dure sigarensmaak en klassieke Britse kostuums zijn legendarisch.

Bio van Paul De Grande