.
Paul Jambers
vrijdag 30 september 2022

Paul Jambers: “Ik heb daar toch zeker een invloed op gehad”

Hij doet het uit liefde voor de job

We leven in een maatschappij waar heel wat onderwerpen zoals transseksualiteit nog altijd taboe zijn. Voor Paul Jambers is geen enkel onderwerp ooit taboe geweest en hij bracht alles ter sprake in zijn programma ‘Jambers’.

“Die onderwerpen die vroeger niet besproken werden, die gebeurden ook allemaal gewoon onder de kerktoren hé. Het ging hier niet over toestanden in Amerika, hé”, zegt Paul Jambers in Dag Allemaal.

Jambers steekt het niet onder stoelen of banken dat hij trots is op wat hij bereikt heeft en wat hij heeft verwezenlijkt. Dat hij die onderwerpen wel aan bod liet komen, was een grote troef.

“Ik heb toen met een groot engagement het verhaal van de gewone man journalistiek aanvaardbaar gemaakt, om een aantal dingen bespreekbaar te maken. Als ik zie hoe vandaag ook kwaliteitskranten human interest brengen, dan durf ik besluiten dat ik toch een zekere invloed heb gehad. De chroniqueur van de jaren 90, aks het ware.”

En ook nu is Jambers terug met een soort gelijk programma. Niet omdat het moet, maar uit liefde voor zijn job. “Ik beleef het nu zoveel intenser dan dertig jaar geeleden. Iedereen zegt dat ik empathischer ben geworden, vriendelijker. De essentie blijft dezelfde: mensen hun verhaal laten doen.”

Bio van Paul Jambers

Meer Over:

Paul Jambers