.
Paul Michiels
donderdag 15 februari 2024

Paul Michiels: “Dat lijkt me onoverkomelijk” 

Dat breekt je compleet 

Met zijn 75 jaar, komt de dood al eens dichterbij voor Paul Michiels. Niet alleen voor zichzelf, maar ook in zijn omgeving. Hij verloor zijn schoonvader enkele jaren geleden al na een strijd tegen leukemie.

“Hij was enkele jaren jonger dan ik. Zijn overlijden heeft me diep geraakt. Daar kan ik echt nog verdrietig om zijn. Eén van mijn vrienden heeft ALS. Het leven kan soms hard toeslaan. De confrontatie met de dood wordt steeds nijpender. Arno is weggevallen. En onlangs nog muzikant Tom Pintens”, zucht Paul in Story.

Een overlijden dat staat natuurlijk garant voor heel veel verdriet. Maar dat steekt Paul vaak weg. Alleen bij zijn vrouw Tineke durft hij zich kwetsbaar op te stellen.

“Thuis op de vitrinekast branden er ook nog elke dag kaarsjes voor alle dierbaren die we zijn verloren. Met de jaren leer je verdriet wel een plek geven. Mijn vader heb ik veel vroeger moeten afgeven. Op zijn 66ste. Het was raar om hem te overleven. Mijn moeder is dan weer 94 geworden. Een schone leeftijd. Een kind verliezen, dat lijkt me wel onoverkomelijk. Dat breekt je voor de rest van je leven.”