.
Paul Michiels
vrijdag 1 december 2023

Paul Michiels: “Ik ben altijd bezorgd”

Het zit gewoon in hem

Het leven van Paul Michiels is al mooi geweest. Nu heeft de zanger een rustig leven met optreden en muziek maken en met voldoende qualitytime met zijn familie. Maar dat is ooit anders geweest. Roken en alcohol waren nooit ver weg.

“Ik heb nooit harddrugs genomen, maar wel af en toe de beste kruiden van de wereld gerookt. Ik was nogal eens dronken, maar de omslag is er gekomen toen ik geelzucht kreeg. Ik heb enkele maanden het bed moeten houden, en toen ik opstond, was ik herboren. Maar ik ben nooit aan iets verslaafd geweest. Ik wist altijd hoever ik kon gaan, terwijl ik wel van alles heb geprofiteerd”, zegt Paul in Dag Allemaal.

Paul haalt nu veel meer plezier bij zijn kinderen dan uit drugs en alcohol. Hij heeft ze vroeger niet altijd even vaak gezien, maar dat is nu helemaal anders.

“Ze zijn allemaal gezond, dat is het voornaamste. Toch ben ik altijd bezorgd. Ach, ik heb geweldige kinderen. Onze Roel bijvoorbeeld, de oudste, is piloot. Maar tegelijk speelt hij erg goed American pool, kookt hij heel graag, hij kent alles van wijn, is handig met metsel- en schrijnwerk en het lezen van plannen... Ik vraag mij soms af van wie hij het heeft. Ik heb twee linkerhanden. Als ik een kader moet ophangen, hangt die scheef. En zo kunnen al mijn kinderen wel iets. Meer dan ik, ik kan alleen goed zingen en liedjes schrijven.”