.
Paul Michiels
zondag 12 november 2023

Paul Michiels: “Ik ben daar niet bang voor”

Hij geeft het gewoon toe

Wie Paul Michiels op het podium ziet staan, kan amper geloven dat hij al 75 jaar is. De zanger bruist nog altijd van energie en geeft zich nog steeds overal vol overgave. Hij voelt ook niet dat hij al 75 is.

“Ik voel me zo goed als 25 jaar geleden. Veel last van kwaaltjes heb ik niet. Ondanks mijn zware leven. Ik heb gelukkig niets moeten inboeten. Als ik denk aan internationaal bekende collega's als Lou Reed, David Bowie… Wat die allemaal gesnoven, gerookt en gedronken hebben. Dan valt het bij mij nog mee. Volgens mij berokkent dat veel kwaad in het lichaam. Al die grote sterren zijn één voor één aan het wegvallen. Ik ben één van de oudste artiesten die nu nog op het podium staan in België”, zegt Paul in Primo.

Toch is Michiels niet vies van wat alcohol en roken. In de jaren 70 heeft hij zich er ook meermaals schuldig aan gemaakt.

“Dat kan ik niet ontkennen. Ik ben nooit bang geweest om daarvoor uit te komen. Ik heb het allemaal eens geprobeerd, ja. Bene there done that. So be it. Maar nu leef ik erg gezond. De artiesten die ik daarnet noemde, leefden nog enkele versnellingen hoger dan ik. Wellicht hebben zij het daarom niet overleefd. Zelf kreeg ik problemen met mijn lever destijds. Dat was het alarmsignaal. Daarna heb ik me goed herpakt.”