.
Paul Michiels
donderdag 1 februari 2024

Paul Michiels: “Zij bemoeit zich nergens mee” 

Hij is haar baas 

Paul Michiels en zijn partner Tineke voelen zich ontzettend gelukkige mensen. Hun zoon Lars zit nu op kot en studeert juweelontwerp op de kunstacademie. Hun dochter Anna zit in het laatste middelbaar haartooi en schoonheidsverzorging. Dat zorgt ervoor dat ze veel tijd met hun tweetjes hebben.

“Vanaf acht uur 's ochtends zijn we dus onder ons tweetjes. Meestal liggen we tot half elf in ons bed. Nadien brunchen we. Dat is ons lange leven. Officieel ben ik al met pensioen. Tineke is meewerkend echtgenote in mijn zaak. Ik ben haar baas. Of misschien is het wel omgekeerd? Mijn vrouw bemoeit zit nergens mee, maar zal wel op tijd haar gedacht zeggen. Ze is een invisible queen. Een echte engel”, klinkt het in Story.

Wat Paul ook graag doet is een duik nemen in de zwemvijver die ze hebben. Al moet het daarvoor toch eerst 18 graden zijn voor hij dat doet.

“Na zo'n duik ben ik meteen wakker. Vanuit mijn vijver heb ik een prachtig zicht op de ijsvogels die rondvliegen, onze prairietuin die open bloeit. Vanaf het voorjaar gonst het daar van de vlinders en bijen. Er zijn dagen dat ik mijn tuin niet uit kom. Blaadjes opharken, dat voelt voor mij als therapie en werkt inspirerend. Tussendoor trek ik me terug in mijn muziekkamer achteraan in de tuin om één en ander op te nemen. Ik klief ook hout met de hand, zodat we 's avonds gezellig aan de haard kunnen zitten. Rond vijf uur aperitieven we. Bij kaarslicht. Door de week wel non-alcoholisch. Zo blijf ik beter op mijn gewicht.”