.
Paul Ricour, Lea Couzin, Mieke Bouve
zondag 22 januari 2023

Paul Ricour: “Ik moet dan altijd aan mijn vader denken”

Hij deed een wijze uitspraak

Jarenlang was Paul Ricour te zien op onze Vlaamse televisie. Zijn bekendste rol is die van Pol Tack, die hij in verschillende reeksen heeft kunnen spelen. Nu geniet Paul vooral van een welverdiend pensioen. Al heeft hij het acteren niet helemaal vaarwel gezegd.

“Ik speel nog, ik geniet nog van het leven. Vier à vijf keer per jaar trekken m’n vrouw en ik naar ons vakantiehuis in Spanje. Ik ga daar veel wandelen. En met een kameraad ga ik elk jaar een week stappen in Frankrijk”, vertelt Paul over zijn pensioen in Dag Allemaal.

Paul is een gelukkig man en tevreden met hoe zijn leven er nu uitziet. Hij heeft een dochter en drie prachtige kleinkinderen, en hij is ook nog eens overgrootvader geworden.

“Mijn vrouws kleinzoon heeft net een dochter gekregen. En er zijn nog twee achterkleinkinderen op komst. Ook nog deze maand. Kleinzoon Gust en z’n vriendin Xanthe verwachten een zoontje. M’n kleindochter Inne en haar Nieuw-Zeelandse vriend Jack verwachten dan weer een meisje.”

Door overgrootvader te worden, is de confrontatie met ouder worden groter dan vroeger. Maar Paul probeert het zich niet aan te trekken. “Ouder worden is niet erg, oud zijn dat wel. Ik hoor steeds vaker dat leeftijdsgenoten overlijden. Als ik overlijdensberichten lees, denk ik aan m'n vader zaliger. Die zei: ‘Ik ben altijd blij als ik naar een begrafenis mag gaan. Dan weet ik dat ik het niet ben.”

Bio van Paul Ricour

Meer Over:

Paul Ricour