.
Peter Koelewijn
zondag 21 augustus 2022

Peter Koelewijn wacht af: “Ik kan me dat niet voorstellen”

Hij wil eerst bewijzen zien

De Nederlandse showbizz staat de laatste maanden vaak in de belangstelling. Van grensoverschrijdend gedrag tot andere zedenfeiten, de Nederlandse bevolking kan er niet meer om heen. Ook Peter Koelewijn wordt vaak met zijn neus op de feiten gedrukt.

“Ik moet daar niet hypocriet over doen. Ik ben zelf ook niet altijd de meest trouwe echtgenoot geweest. Maar in alle eerlijkheid, da’s altijd met wederzijdse toestemming gebeurd. Nu gaat het over iets anders. Over machtsmisbruik, iemand dwingen tot iets wat die niet wil”, zegt Peter in Dag Allemaal.

Maar de zanger wil eerst bewijzen zien of het allemaal wel waar is wat er gezegd wordt. “Er wordt veel geroepen. Over Marco Borsato, over Danny de Munk. Maar tot een rechtszaak is het nog niet gekomen. Ik kan me overigens niet voorstellen dat Marco zich ingelaten zou hebben met kinderen.”

Peter vindt het erg jammer voor Marco dat door die beschuldigingen zijn carrière helemaal naar de bliksem is.

“Onlangs was er een Belgische meneer die een kind ontvoerd had en het over de grens om het leven heeft gebracht. Hier in Nederland kwamen we enkel de initialen van zijn naam te weten. Zo iemand wordt dus beschermd door recht op privacy. Maar Marco en Danny worden publiek terechtgesteld zonder proces? Ik begrijp dat niet.”