.
Ooit gemist met Peter Thyssen, Danni Heylen, Clara Cleymans, Jelle Cleymans, Jaak Van Assche
dinsdag 29 augustus 2017

Peter Thyssen beklimt de Kilimanjaro

Jawel, Peter Thyssen gaat de uitdaging aan. 


In oktober beklimmen 7 jonge Parkinsonpatiënten de Kilimanjaro. Ze worden vergezeld door zeven medici en acteur Peter Thyssen, tevens peter van dit project. 'Karree Konfituur' zorgde voor de bijhorende 'Parking-song'.



Peter Thyssen: Ik ben peter van het Parkili-project. Wij gaan eind september richting Tanzania, op de grens althans, waar wij de berg Kilimanjaro zullen beklimmen met 15 mensen plus nog wat cameramensen. Ik ben peter van dit project omdat Koen Meersschaert mij dit heeft gevraagd en ik vroeger een schoolkameraad was van zijn broer Geert. Ik ken Koen al heel lang; zijn ouders hebben een hele tijd tegenover mijn schoonouders gewoond. Ik ken zijn familie al vanaf ik stapjes op deze wereld zette. Toen Koen me vroeg om peter van dit project te worden heb ik niet geaarzeld. Ik ben één keer naar een vergadering gegaan, en heb toen meteen beslist dat dit was wat ik wilde doen. Ik ben extra gemotiveerd om peter te zijn van dit geweldig initiatief omdat mijn moeder de ziekte van Parkinson heeft.



Peter Thyssen: Ik heb geen moment geaarzeld, en ben extra gemotiveerd omdat mijn moeder de ziekte van Parkinson heeft.

Het project is opgezet om Parkinson meer onder de aandacht te brengen en te laten zien dat niet alleen tachtigers de ziekte kunnen krijgen. Er zijn intussen heel wat evenementen opgezet om geld in te zamelen voor de reis, en om meer onderzoek naar Parkinson mogelijk te maken. Eén van de evenementen is een benefietconcert op woensdag 30 augustus in CC Ter Vesten (Beveren). Daar zal Karree Konfituur oa. in première hun 'Parking-song' brengen, die ze trouwens speciaal voor dit project hebben geschreven. Omdat de ziekte van Parkinson, net als UZ Gent, dit jaar 200 jaar wordt, springen ook zij mee op de kar. Voor elke euro die UZ Gent inzamelt, nemen de Parkinsonpatiënten de vlag van UGent een meter hoger mee de berg op. De bedoeling is natuurlijk dat de vlag tot op de top geraakt.

Bio van Peter Thyssen en Karree Konfituur