.
Peter Van de Veire
maandag 7 oktober 2024

Peter Van de Veire gaat nieuwe marathon aan

Maar dit? Waaw!

Hij zou maandagochtend iets strafs aankondigen, wel Peter Van de Veire heeft zijn woord gehouden: hij gaat 24 uur lang dansen. Slowen, de twist, een tango, niets is te gek voor Peter Van de Veire. En het is niet zomaar een stunt: de opbrengst van de actie gaat integraal naar Kom Op Tegen Kanker.

Jij kan jouw plaat aanvragen door een sms te sturen naar 4342. Een sms kost 1 euro en met dat geld gaan jij én Peter Van de Veire Kom Op Tegen Kanker helpen.

Peter Van de Veire start op vrijdag 25 oktober om 16 uur aan de dansathon en het is de bedoeling om zaterdagnamiddag 26 oktober om 16 uur te stoppen met dansen.

Dat de presentator deze dansathon zelf gaat doen, daar heeft hij een goede motivering voor. "Mijn eigen moeder versloeg kanker. Omdat ze er op tijd bij was én omdat we intussen zoveel verder staan met onderzoek en zorg. Maar dat kan nog beter. Daarom ga ik met plezier 24 uur dansen tégen kanker én Vlaanderen nog wakkerder maken. Zoals Pink het zo goed zingt: "Never gonna not dance again". De mogelijke blaren en pijnlijke voeten neem ik er graag bij. Da's niks vergeleken met wat patiënten doormaken. Dansen zorgt voor courage. En dat kunnen we allemaal gebruiken", reageert de presentator.

De Radio2 Dansathon zal 24 uur lang te volgen zijn op Radio2 en VRT MAX.