.
Peter Van de Veire
zondag 23 april 2023

Peter Van de Veire: “Ik heb daar altijd moeite mee gehad” 

En niet alleen met gezag 

Het is voor veel puberende jongens wel herkenbaar: meisjes zijn vreemde wezens. Dat moet ook Peter Van de Veire toegeven.. Tijdens de puberteit begreep hij niks van het vrouwelijke geslacht.

“Het waren aliens die plots geland waren. Als mensen zich afvragen wat er ooit is misgelopen met me, is het dat: ik werd alleen maar door jongens omringd tot mijn achttiende. Zowel op het collega als op de Chiro. Ik had ook geen zussen. Vrouwen waren dus een enigma voor me”, grijnst Peter in Primo.

Maar Peter had niet alleen moeite met het vrouwelijke geslacht, ook met gezag had hij het niet makkelijk.

“Ik heb altijd moeite gehad met mensen die hun gezag gebruiken omdat het gewoon kan. Dat maakt me alleen maar kwader. Ik kan daar echt niet tegen. Gewoon straf uitdelen en niemand die je kwam vragen: ‘Waarom heb je dat nu gedaan?’ Het overkwam me op school regelmatig.”

Peter heeft nooit goed geweten wat hij ‘later’ wilde worden, al spookte radio maken wel eens door zijn hoofd. “Maar ik stond er niet bij stil dat je van radio maken je beroep kon maken. Zulke dingen leken voor iemand uit Waarschoot mijlenver weg.”

Bio van Peter Van de Veire

Meer Over:

Peter Van de Veire