.
Peter Van de Velde
vrijdag 21 april 2023

Peter Van de Velde: “Het houdt je als acteur wel wakker”

Hij vindt het soms lastig

Wie ondertussen al naar ‘Red Star Line’ is gaan kijken heeft misschien Peter Van de Velde aan het werk gezien, of misschien was het wel Peter Van den Begin. Beiden delen een rol in de populaire musical en dat vindt Peter Van de Velde soms een voordeel, soms een nadeel.

“Ik heb er soms moeilijk mee dat de cast wisselt. Vergelijk het met het voetbal: niemand zit toch graag op de bank. In Daens was er geen castwissel en speelde ik tachtig keer in twee maanden, dat was aangenamer”, vertelt hij in Story.

Ook de tegenspelers van Peter wisselen af en toe een keer en dat vraagt bij de acteur toch elke keer een klik in zijn hoofd.

“Iedereen heeft een andere timing. Anderzijds houdt het je als acteur wel wakker. Maar ik begrijp Studio 100 wel. ‘Door met een dubbele cast te werken kan Studio 100 de grootste namen aantrekken, want die zijn meestal niet fulltime beschikbaar.”

Peter Van den Begin vindt het dan wel weer fijn dat er een dubbele cast is. Voor hem hoeft tien keer spelen per week niet. “Het klopt wel dat het allemaal heel snel moet gaan, maar dat lukt ook.”

Bio van Peter Van De Velde

Meer Over:

Peter Van De Velde