.
Peter Van de Velde
donderdag 4 mei 2023

Peter Van de Velde: “Hij wordt er gelukkig niet op afgerekend” 

Hij vindt hem een goed acteur 

Als acteur is het niet zo uitzonderlijk dat je vaak in hokjes wordt geduwd. Heb je een echte karakterkop, dan is de kans groot dat je vooral gevraagd wordt voor de rol als slechterik. En dat zijn veel acteurs beu.

Ook Peter Van de Velde heeft niet altijd de meest positieve ervaring met dat hokjesdenken. Zo merkt hij vaak dat er vooroordelen zijn over programma’s of theater voor kinderen.

“Dat kwets mij. Toen ik in 2001 begon met Piet Piraat, begrepen sommige collega’s niet dat ik zoals in een pretpark in een pak zou kruipen. Dat bracht mij even aan het wankelen: zou ik dat inderdaad wel doen’, vroeg ik me toen af.”

Maar Peter is blij dat hij de stap toch heeft gezet want hij heeft er tot de dag van vandaag nog altijd geen spijt van.

“Kinderen zijn een heel eerlijk publiek. Maar ik heb heel veel respect voor het indrukwekkende parcours dat Peter Van den Begin, mijn collega in ‘Red Star Line’ al heeft afgelegd en de mooie dingen die hij allemaal al heeft gedaan. Peter komt met veel meer rollen weg. Hij wordt er niet op afgerekend dat hij nu in een musical speelt. Volgende keer zal hij opnieuw in een prestigieuze tv-reeks zitten”, zegt hij in Story.

Bio van Peter Van De Velde

Meer Over:

Peter Van De Velde