.
Peter Van de Velde
maandag 8 mei 2023

Peter Van de Velde: “Ik heb moeten vechten tegen de bierkaai” 

Hij kreeg te maken met vooroordelen 

Het zijn pittige tijden voor Peter Van de Velde. Hij is niet alleen te zien in ‘Red Star Line’, hij is ook te zien als Piet Piraat in de nieuwe show van de Studio 100-piraat. Gelukkig liggen de opnames van ‘Fair Trade 2’ waarin hij te zien is, dan weer ver achter hem.

“Ook al is die Piet Piraatshow maar voor kinderen, het is wel belangrijk dat ik mijn tekst ken. Met het ouder worden geeft dat toch meer stress”, zegt Peter in Story.

Peter Van de Velde heeft net zoals zijn ‘Red Star Line’ collega Peter Van den Begin een echte karakterkop. Een karakterkop waarmee ze vaak worden gevraagd voor criminele rollen.

“Het is toch eerder een nadeel dat acteurs in hokjes worden gestoken. Casting directors kiezen vaak de makkelijkste weg en koppelen steeds dezelfde acteurs aan dezelfde soort rollen. Maar ik wil ook eens iemand uit zijn comfortzone zien. Blijft hij of zij dan nog overeind?”

Peter hoeft niet altijd de rol van slechterik te spelen en dat bewijst hij door Piet Piraat te zijn. “Maar als Piet Piraat heb ik het gevoel dat ik moet vechten tegen de bierkaai. Toen ik in ‘Daens’ speelde, hoorde ik vaak: ‘Ik wist niet dat je dat kon.’ Ik ben al 38 jaar bezig… altijd die vooroordelen.”

Bio van Peter Van De Velde

Meer Over:

Peter Van De Velde